www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Journey : Journey. Album Cover
Informationer
Band:  Journey
Titel:  Journey
År:  1975
Genre:  Prog.Rock/Jazz Fusion
Land:  USA
Bruger rating
Rating: 8
Stemmer: 1

8 Whitesnake
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Of A Lifetime  6:50
2.  In The Morning Day  4:22
3.  Kohoutek  6:43
4.  To Play Some Music  5:16
5.  Topaz  6:11
6.  In My Lonely Feeling/Conversations  4:55
7.  Mystery Mountain  4:23
 
Medlemmer
Aynsley Dunbar:  Drums
George Tickner:  Rhythm Guitar
Gregg Rolie:  Keyboards & Lead Vocals
Neal Schon:  Lead Guitar & Vocals
Ross Valory:  Bass Guitar, Piano & Vocals
Producer:  Roy Halee
Beskrivelse
Whitesnake Karakter: 7.5/10

Journey’s debut bør være repræsenteret på en rockside som denne. Historien om et af 80'ernes største AOR bands, Journey, starter her.

Først forlod Gregg Rolie bandet Santana i 1971 grundet uenigheder med Carlos Santana angående musikstil. Gregg Rolie droppede musikken og startede derefter egen restaurant. Manager Herbie Herbert fik på en tur med Santana og guitarist Neil Schon ideen om at skabe et stjerne-band i San Francisco bygget op omkring guitarist Neil Schons evner. De forlod begge Santana, og eftersøgningen efter bandmedlemmer gik igang... George Tickner (guitar), Ross Valory (bass) og Prairie Prince (trommer) blev alle overtalt til at indgå i bandet. Gregg Rolie havde imellem tiden problemer med at få sin restaurant til at klare sig økonomisk, og Schon og Herbert hentede ham ind som sidste medlem i bandet. Såvel 70'ernes tradition for lange, udbyggede instrumentelle albums, Santana-inspirationen og ik' mindst guitarist George Tickner's forkærlighed for det progressive spil var med til at sætte stilen for de demoer, som bandet sendte afsted i deres forsøg på at få opmærksomhed fra pladeselskaberne. Der var dog stadig et enkelt problem. Trommeslager Prairie Prince var stadig bundet til et andet band, The Tubes. Herbie Herbert kom I tanke om Aynsley Dunbar, som tidligere havde spillet trommer for bl.a. Frank Zappa, og dermed blev bandet Journey skabt i 1973.

Dette album er som allerede angivet stærkt progressivt og er af en helt anden verden end den musik, som de slog igennem på i 1978 med udspillet "Infinity". Ja rigtige Journey-fans vil formentlig påstå, at Steve Perry amputerede bandet Journey med sin indtræden i bandet. Musikken på denne debut er præget af mange instrumentelle passager, til tider bluesy guitarspil, andre gange mere syret guitarspil og af en trommeslager, der i højere grad får lov til at udfolde sig. Musikken er desuden langt mindre keyboard-domineret i forhold til senere udgivelser.

Albummet starter med et flot melodiøst nummer i form af "Of A Lifetime". Sangen har en bluesy stemning og en lang guitar-solo. Andet nummer fortsætter med flotte præstationer fra bandets medlemmer - dette er en dejlig, livsglad melodi. Nummeret afsluttes med en længerer instrumental passage. Herefter kommer et rent instrumentelt nummer på 6 min og 43 sek. Og selvom især guitar og trommer dominerer, så ka' det også blive lidt trættende i længden. Vi ryger tilbage på det melodiske spor med sangen "To Play Some Music". Alle numre med sang på er desuden meget memorable sange (ik' mindst track 1,2,4 og første halvdel af track 6 "In My Lonely Feeling"). Resten af albummet fortsætter på samme måde med skift mellem sang og det instrumentelle.

Albummet opnåede kun en 138. plads i de amerikanske charts. De helt store melodier udeblev ligesom, hvilket måske også har været medvirkende til, at bandet senere skiftede retning.

Cd'en ska' høres i sin helhed, og jeg tror derved heller ik', man ka' undgå at blive lidt imponeret. Gregg Rolies vokal er bluesy og lyttervenlig, men vi er langt fra den følelsesladede vokal, der passede så godt ind i det ballade-land Journey sommetider stod for I 80'erne. Dette album ska' du købe, hvis du rigtig vil opleve Journey-medlemmerne udfolde deres talenter. Det er melodiøst og flere af sangene har syng-med-omkvæd, men samtidig ska' man også ku' med powerful instrumentation, den 70'er syrede stil og et mix af rock, jazz og blues. Jeg vil slutte af med de første ord i cd'ens innersleave:

"We Suggest That You Play This At The Highest Possible Volume In Order To Fully Appreciate The Sound Of Journey"
2007-07-01 19:48:24

Muddley Opsat: 2007-07-02 16:12:27
Flot Whitey.
Fed læsning.

Whitesnake Opsat: 2007-07-03 05:08:46
Ja denne burde alle forsøge sig med. Alene for at stifte bekendtskab med Journey i en noget anden udformning - spændende stil de havde her i den spæde start.

Whitesnake Opsat: 2008-01-22 07:21:42
Calling Warrior! Hvis der er et enkelt Journey-album, som du vil ku' lide, så må det være denne progressive skive (hvis man ser bort fra en 2 af de stille sange). Det er dog ik' metal, men folk med trang til progressiv rock burde give den et forsøg:-)

The Warrior Opsat: 2008-01-22 08:42:29
He he...Your wishes, my command!
Jeg forsøger mig lige med en låner først. Har nemlig aldrig været den helt store Journey fan.

Men tak for anbefalingen. Vender tilbage når jeg har hørt den...

Whitesnake Opsat: 2008-01-22 12:12:53
Okay venter spændt, men du ska' nu ik' sammenligne med Allen-Lande og den slags nyere prog. Jeg har lige hørt den igen, og man ka' nu godt høre, at den er fra 1975. Trommelyden er fx lidt tam, men spillemæssigt gør de det nu ret godt. 7/10 har den i hvert fald fortjent.

The Warrior Opsat: 2008-01-22 13:11:52
Nej, selvfølgelig kan man ikke sammenligne med nye bands/udgivelser. Både lyden og musikernes evner er jo blevet 100 gange så god nu om stunder...
Så HVIS jeg endelig skulle sammenligne med noget må det være nogle af datidens prog bands - som f. eks Kansas, Manfred Manns Earth Band (70'er tiden) og den slags...Tvivler dog på (med det kendskab jeg har til Journey) at der er så meget strøm på spaderne som hos før omtalte...

Whitesnake Opsat: 2010-12-28 09:28:58
http://www.youtube.com/watch?v=tBuHXXfn5Bg&feature=related


"Kohoutek" fra dette album. Man skulle ikke tro, at dette var Journey, når man kender til æraen med Steve Perry.

Jeg har for nyligt skaffet mig "Look into the future", og det er samme stil. Titelnummeret er det hele værd!

-=MP=- Opsat: 2010-12-28 15:56:31
Sådan her skal Journey lyde:-)
http://www.youtube.com/watch?v=Mr4HffbAUTk

Whitesnake Opsat: 2010-12-29 17:52:38
Det var da et godt eksempel på, hvordan et Journey nummer kan ødelægges, men smag og behag:-) Stemmen er tynd, og Journey har altid handlet meget om vokalen. Det er nu ret fedt med musikken, og den lidt hårdere tilgang til nummeret.

Sbassman Opsat: 2010-12-30 06:04:08
Jeg synes egentligt sangeren gør det ret godt. Helt ung er han jo ikke. Konceptet er jeg dog ikke helt vildt med. Så er Beatallica lidt mere originale :-)

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.