www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Styx : Equinox. Album Cover
Informationer
Band:  Styx
Titel:  Equinox
År:  1975
Genre:  Semiprog/AOR
Land:  USA
Bruger rating
Rating: 7.75
Stemmer: 2

7.5 Sleazy Dane				  
				  
	
8 The Warrior
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Light Up 
2.  Lorelei 
3.  Mother Dear 
4.  Lonely Child 
5.  Midnight Ride 
6.  Born For Adventure 
7.  Prelude 12 
8.  Suite Madam Blue 
 
Medlemmer
Chuck Panozzo:  Bass
Dennis De Young:  Keyboards, vocals
James Young:  Guitar, vocals
John Curulewski:  Guitar, vocals
John Panozzo:  Drums
Beskrivelse
The Warrior Karakter: 7/10

Styx' 5. album, "Equinox", er den sidste med originalbesætningen, dvs. den sidste INDEN Tommy Shaw afløste Curulewski. Det er nok også den bedste af de første 5 Styx skiver, men alligevel ikke nær så god som de efterfølgende, hvor Shaw jo for alvor fik sat sit præg på bandet.
Nå, tilbage til skiven her, som har en del gode momenter, specielt i numrene "Light Up", "Mother Dear", "Midnight Ride" og "Born For Adventure". Også afslutteren "Suite Madam Blue" er ganske god...Men pladen her er ret domineret af Dennis De Young, hvis stemme, og teatralske måde at synge på, godt kan være en smule irriterende. Men Styx' fede og umiskendelige stil, blev på lige netop denne skive, sømmet fast med 7 tommer søm. Produktionen er, tiden taget i betragtning, ganske god, og der kan heller ikke sættes en finger på kvaliteten af kompositionerne. Men af en eller anden grund blev det som sagt først rigtig godt på efterfølgeren ("Crystal Ball"), da Shaw kom med...Derfor kan jeg kun give karakteren 7...Det er vel også meget godt gået, af så gammel en plade... :-)
2006-03-03 10:02:11

Gösta Opsat: 2006-03-03 23:52:40
Jeg vil gerne opponere KRAFTIGT mod den gængse opfattelse af at Styx' kvalitet som band står og falder med Tommy Shaw. Dennis De Young VAR og BURDE VÆRE Styx! Han var manden med visionen (og excesserne!), og for mig står han får kompleksiteten og charmen ved Styx. Efter at Tommy Shaw kom med blev Styx gradvist mere straight forward rockede. Godt, synes nogen men det synthede og finurlige lydbillede er nu en gang charmen ved Styx, og Dennis De Young har en langt mere interessant stemme en Tommy Shaws liiidt for skolede
vokal. Nå, men dette album er bedre end Grand Illusion som helhed men tanden dårligere end Crystal Ball, så meget giver jeg dig ret i. "Lorerei" er komprimeret energi og "Lonely Child" er både bevægende og pompøs. "Prelude 12/Suite Madam Blue" er et lille episk mesterværk med en halvkritisk tekst om USA. Riffet er dog tilsyneladende planket fra LedZep ("Baby, I'm gonna leave you). Men absolut et købeværdigt album fra pomprock GUDERNE!

The Warrior Opsat: 2006-03-04 09:44:50
Fint nok..Jeg ved godt at Styx fans er delte i den opfattelse...men for mig er det præcis sådan som jeg beskriver det. Og dermed ikke sagt at det gamle Styx er dårligt, for det er det bestemt ikke...

Gösta Opsat: 2006-03-04 10:47:27
Jeg er ked af hvis jeg virkede lidt sur. Ingen kan tage din mening fra dig, og din anmeldelse er bestemt helt i orden! Du har gjort dig mere umage end så mange andre... Tommy Shaws indtræden var også et passende krydderi på ex. Crystal Ball (deres bedste!) men jeg synes at mange af de senere udgivelser mangler Styx' særkender, og at de således bliver reduceret til standard arena rock band. Det jeg måske i virkeligheden har et problem med (hvilket ikke rigtigt har noget med din anmeldelse at gøre) er den tendens nogen har til at se et bands tidligere udgivelser som et langt ligegyldigt tilløb til en bestemt plade/bestemte plader (ex. Journey og Escape og Frontiers). Jeg synes godt at man kan se dem som højdepunkter for et band på lige fod med senere måske større kommercielle bedrifter. Oh well...

Gösta Opsat: 2006-03-04 10:48:58
Har forresten altid godt kunnet lide coveret på dette vax...jævndøgn- is vs sol. Brilliant!

Al Opsat: 2006-03-04 15:05:23
Jeg er nok lidt enig med jer begge. :)
Jeg syntes nemlig OGSÅ at Dennis DeYoung har en fed stemme, og burde være med i Styx endnu...Jeg syntes også (ligesom warrior) at Styx blev bedre, efter Tommy Shaw kom med. Den rockede stil tiltaler mig bare bedre! Men uanset hvad, så syntes jeg det er dejligt at se andre Styx fans herinde. Jeg troede i lang tid at jeg var den eneste! ;)

The Warrior Opsat: 2006-03-09 12:00:36
Don't worry, Al...Der er flere end du regner med :-)

Vi mangler forøvrigt stadigvæk at få anmeldt "Paradise Theatre" + "Kilroy"...! Ja, og så de 4 første, men de er måske knap så spændende...Jeg har dog alle 4 samlet på en dobbelt cd - "Wooden Nickel Recordings"...Men jeg hører det aldrig, og har det kun fordi det bør stå der :-). Hmmm...Kunne være jeg skulle tvangsindlægge mig selv til at høre dem - og få dem anmeldt ved lejlighed...

Al Opsat: 2006-03-09 13:52:21
Jeg må nok indrømme, at Kilroy albummet tiltaler mig overhovedet ikke!! Selvom de fik et kæmpe hit med Mr. roboto, så virker hele albummet som en kæmpe musical!!

The Warrior Opsat: 2006-03-20 08:03:28
Fik lige et Styx flip, og fik lyst til at høre et par skæringer herfra...
"Midnight Ride" er fandme en fed rocker, og den måde de leger med lydfladerne på i "Mother Dear" er skide godt...Desværre synger Curulewski ikke så godt, hvilket ødelægger helhedsindtrykket af nummeret en smule...tror også det var en af de væsentligste årsager til, at han blev udskiftet med Tommy Shaw...Men et fedt nummer er det sgu!!

Gösta Opsat: 2006-03-20 16:11:42
Curulewski (R.I.P.) forlod selv bandet, vistnok af uvisse årsager. Man må sige de var ganske heldige med erstatningen... har Man of Miracles på vinyl, og jeg anmelder den lige...nu!

The Warrior Opsat: 2006-03-20 16:34:49
For lige at runde Curulewski af, så fandt jeg lige dette her:

John Curulewski and JY were the original guitarists for Styx, and John stayed with the band through the first five albums (Equinox). When "Lady" finally broke as a bona fide hit, and Styx signed with A&M Records, John decided it was time to part ways.

According to his son, Jamie, "there were a couple of reasons. First of all, he wanted to spend more time with the family. He was traveling a lot and it was taking him away from us too much. Second, on some of the earlier recordings he was getting screwed out of money because he was not old enough yet."

The grueling schedule, and "differences of opinion" with Dennis also contributed to JC's decision. "It worked out for the best though. I got to spend many quality years with my father and learned a lot from him ... "

After leaving Styx, John Curulewski was in a couple other Chicago area bands, including one called Spread Eagle. JC also opened a music store and a recording studio in a suburb of Chicago.

Sadly, John Curulewski passed away from a brain aneurysm in February of 1988. May he rest in peace.

Altså, dels uoverensstemmelser med Dennis De Young, dels savnet af familien, dels nyt pladeselskab...
Meeeen, mon ikke det nok var Dennis De Youngs beslutning, at han skulle ud?
Never mind, betyder sådan set mindre...

The Warrior Opsat: 2006-03-20 19:36:54
Må nok indrømme, at jeg har været lidt for hård i min karaktergivning. Har lige hørt hele skiven, og den er sgu i orden næsten hele vejen! Jeg må nok hæve karakteren til 8/10..."Light Up" og "Born for Adventure" er fandme også fede numre!

Sleazy Dane Opsat: 2011-02-05 14:01:20
Er egentlig ikke så meget til progressivt rock fra 70'erne, men den holder faktisk denne her. Har derfor også lige købt "The Grand Illusion".

Whitesnake Opsat: 2011-02-05 15:01:23
Jeg har så kun lige hørt samples fra denne skive, og den må skaffes på et tidspunkt. Det lyder ret lovende, selvom "Crystal Ball" ikke er slået. Måske jeg skal undersøge mere med Styx fra deres helt tidlige periode. Jeg er i hvert fald glad for det tidlige Journey.

Whitesnake Opsat: 2011-06-08 11:13:33
Efter at have anskaffet mig albummet er begejstringen dalet noget. Ingen sange sætter sig, og stil såvel som stemme synes mig lidt for speciel på dette udspil. Det er dog stadig interessant musik med gode musikalske præstationer, men den kommer ikke i nærheden af efterfølgeren IMO.

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.