www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Mirage : ...And The Earth Shall Crumble. Album Cover
Informationer
Band:  Mirage
Titel:  ...and The Earth Shall Crumble
År:  1986
Genre:  NWOBHM
Land:  Danmark
Bruger rating
Rating: 0
Stemmer: 0
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Out There (Survivors) 
2.  So Many Years Ago 
3.  Lords In Space And Time 
4.  Apostle Of Hell 
5.  Heading For The Sun 
6.  Killer Dwarf Shorty 
7.  Hellbound 
8.  Punisher 
9.  Shave It All Off (bonus) 
10.  Savin' Love (bonus) 
11.  The Emperor (bonus) 
12.  Guiding Light (bonus) 
13.  Get Down To Love (bonus) 
14.  Searching (bonus) 
15.  Far Away (bonus) 
16.  Turn On The Darkness (bonus) 
 
Medlemmer
Jan Buller:  Guitars
Mogens Laursen:  Keyboards
Nick Gade:  Drums
Sten Roland:  Bass
Torben Deen:  Vocals
Producer:  Michael Brenner
Beskrivelse
Jettfever Karakter: 7.5/10

Mirage var et de mange bands, der tilbage i metallens storhedstid i 80’erne, udgav et enkelt album for derefter igen at forsvinde helt. Bandet stammede fra Randers, men optog deres eneste album i Roskilde tilbage i 1985, under hvad de selv kalder de værst tænkelige omstændigheder. Det var under en øl-strejke og landet var tørlagt for de gyldne dråber, så de blev nødt til at drikke snaps i stedet!..men indspillet blev det da.

Resultatet er et album, der tydeligvis er kraftigt inspireret af nwobhm-scenen og oprindeligt udkom den da også på det engelske Metal Masters selskab. Lyden vidner tydeligt om at albummet er indspillet i 80’erne, da det er langt fra nutidens standard, uden at den dog er egentlig dårlig og især guitar og bassen har en lidt rusten lyd, der sikkert vil få alle 80’er nostalgikere til at gnide sig i hænderne af fryd. Numrene er overraskende velskrevet og det hjælper ligeledes at forsanger Torben Deen er væsentligt bedre til at synge engelsk end mange af hans danske kolleger var dengang.

Åbningsnummeret ”Out There (Survivors)” er en fængende, omkvædbaseret rocker, der sætter sig på hjernen og bliver der i lang tid, uden tvivl pladens bedste. Men der er andre højdepunkter, som bl.a. ”So Many Years Ago” med sin fede galop rytme i bedste Maiden stil og ”Apostle Of Hell”, der er baseret på Tegnet-filmene og har et episk tilsnit. ”Heading For The Sun” skal også nævnes – fedt nummer. Numrene på den oprindelige plade veksler lidt i stil mellem hårde rocknumre og metal slagsange. Gennemgående er de af høj standard, fyldt med fede riffs og gode melodier og med veleksekverede vokaler.

Bonusnumrene på genudgivelsen, hvoraf kun ”Shave It All Of” og ”Savin’ Love” tidligere har været udgivet, er mere melodiske og indeholder ligeledes et par ballader. Men kvaliteten er stadig god, trods det at der kun er tale om demo-optagelser og det er fuldt berettiget at de er medtaget på denne genudgivelse. Især ”The Emperor” og bandets største publikumsfavorit ”Turn On The Darkness” er glimrende.

Et godt album hvis man vil grave lidt i den danske metal historie eller i nwobhm-scenen. Mirage er i hvert fald et spændende bekendtskab der desværre i dag er et glemt kapitel i musikhistorien for de fleste.
2008-12-06 22:12:08

Olfert Opsat: 2008-12-07 21:08:10
Havde denne i mini-lp version back in the days..en af mine favoritter.
Flere af medlemmerne spillede senere i Boogie-rock bandet "Third Stone from The Sun"

Tommy Lee Opsat: 2019-07-28 05:12:09
Jeg fandt lige Mirage singlen med Shave It All Off/Savin Love i en genbrugsbutik igår i min hjemby/fødeby Randers. Har fundet et par steder, at købe den slags.
Glæder mig til at høre de 2 numre, singlen er på grøn vinyl.

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.